Et kig i Hald Ege Miniregnskov

Idéen til Væksthusene i Hald Ege opstod, da revalideringsinstitutionen Laboremus i 2003 ikke længere havde brug for sine store væksthuse i Hald Ege. Trepas forslog derfor, at de blev omdannet til et oplevelsessted - og til en unik arbejdsplads for medarbejdere med dyretække og grønne fingre.

Væksthusene er lavet i samarbejde med Botanisk Have i Århus, der har engageret sig meget i det nye projekt og bistået både med gode råd og levering af en del af planterne og den specielle jordtype, der hører til en subtropisk klimazone.

I dag er Væksthusene en mini-regnskov for hele Viborg, hvor man for 40 kr. kan besøge silkeaber, fisk, fugle og tropiske planter. Vi sælger desuden pryd- og nytteplanter året rundt. I sæsonen sælger vi grøntsager til de voksne, mens ungerne nusser de mere tamme af dyrene: Gederne og kaninerne.

Man kan også bruge Væksthusene som udgangspunkt for en spadseretur i den gamle berømte Egeskov.

Hen over året arrangerer vi forskellige aktiviteter i Hald Ege Miniregnskov, f.eks. i samarbejde med Viborg Kommunes kulturforvaltning.

Hald Ege Miniregnskov tilbyder en arbejdsplads for medarbejdere med grønne fingre og lyst til at arbejde med dyr og gartneri. Det daglige arbejde består af pasning og pleje af såvel væksthuse med indhold som udearealer, kundebetjening, salg af planter m.m. Vi tilrettelægger opgaverne for en uge ad gangen og fordeler dem tre gange om dagen.

Sidst opdateret: 10.06.2016